Az angolai elnök megnevezte utódját

Az angolai elnök, José Eduardo dos Santos pénteken megnevezte utódját. Manuel Vicente a nemzeti olajtársaság, a Sonangol vezérigazgatója, aki már korábban jelezte, hogy idén felhagy ezen tisztségével.

Vicente – aki végzettsége szerint mérnök – 1991-ben lépett be a Sonangolba, ahol 1999 óta tölti be a legfontosabb pozíciót. A Népi Mozgalom Angola Felszabadításáért (MPLA) kormánypártnak 2009 óta tagja.

A leköszönő dos Santos 32 éve vezeti Angolát, azonban egyelőre nem tudni, hogy a jövő évi választásokat követően „azonnal”, vagy egy évvel később mond csak le. A 2012-es választások esélyese az MPLA, most, hogy az ellenzéket belső vita gyengíti. A legutóbbi választásokon aratott fölényes győzelme lehetővé tette Dos Santosnak, hogy megváltoztassa az alkotmányt, így utódja akár 2022-ig hatalmon maradhat.

Szeghalmi Zsolt

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »