Pizzéria nyílhat a Holdon

Holdi pizzázó építését fontolgatja a Domino pizzalánc japán ága.

Legfőbb riválisa, a Pizza Hut a versenyben magasra tette a lécet azzal, hogy 2001-ben pizzát küldött fel a Nemzetközi Űrállomásra, ennél messzebbre azonban még nem vitte. A Domino egy éve kalkulálgatja, hogy mennyibe kerülne egy étterem a Holdon – jóllehet túl sok megrendelése nem érkezett az égitestről.

Számításai szerint 15 űrhajó el tudná fuvarozni a 70 tonna építőanyagot és a belső berendezést a betonfalú, kétszintes, kör alakú, 26 méter átmérőjű épülethez. Az összköltség 1,67 milliárd jen lenne – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Hogy mikor nyitnak, arra nem tudott felelni a cég, és azt sem tudni, hogy hány év alatt térülne meg Földön kívüli beruházása. Mindenesetre nagyon hosszú távon gondolkodik a vállalat.

„A jövőben sok ember él majd a Holdon” – érvelt Macugana Tomohide, a cég japán részlegének szóvivője.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »