Egyre erősebb a venezuelai-orosz barátság

Venezuela és Oroszország megerősítette együttműködését, miután három bilaterális egyezményt írtak alá a két ország külügyminisztereinek találkozóját követően. Nicolás Maduro és Szergej Lavrov a kultúra és tudomány fejlesztése mellett megállapodott államaik jövőbeni kooperációjának erősítésében is.

Utóbbi érdekében elfogadtak egy három évre (2011-2014) szóló konzultációs menetrendet. Orosz oldalról Lavrov örömmel konstatálta, hogy a tárgyalások eredményesen zajlottak, valamint hangsúlyozta, hogy a két kormány nemzetközi események kapcsán kialakított álláspontja megegyezik.

Az együttműködés kiterjed a fentieken kívül a kereskedelem, gazdaság, közlekedés, energia, mezőgazdaság és pénzügy területeire is, hiszen –nyilatkozta Lavrov- Oroszországnak érdeke, hogy a latin-amerikai régió egy új stabil pont legyen a világ politikai-gazdasági térképén.

Szeghalmi Zsolt

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »

Piaci körkép: eltűnt az infláció miatti aggodalom

A DAX egy masszív fordulatot mutatott be tegnap, az index a délelőtt folyamán közel 2%-os mínuszban is járt, de vissza tudott kapaszkodni és zárásra már 1% körüli nyereséget ért el. A Volkswagen bejelentette, hogy áprilisban csoportszinten 75,2%-kal nőtt az autóátadások száma a tavalyi évhez képest.

Read More »