Kolumbia tisztázta félreértését Hondurasszal

Honduras elnöke, Porfirio Lobo megbeszélést folytatott kolumbiai kollégájával, Juan Manuel Santosszal, hogy –ahogy Santos mondta- “tisztázzanak néhány félreértést” egy kiemelkedő fontosságú egyezménnyel kapcsolatban.

A kérdéses egyezmény “a hondurasi nemzeti megbekélésről és a demokratikus rendszer helyreállításáról” szóló megállapodás. Ez volt az a paktum, ami lehetővé tette a korábbi hondurasi elnök, Manuel Zelaya visszatérését a 2009-es puccsot követően. Az egyezmény, amit annak idején maga Zelaya kötött a jelenlegi elnökkel, Lobóval, többek szerint a gyakorlatban nem működik az elvárásoknak megfelelően.

Az egyezmény érvényesülését mind Hugo Chávez, mind Zelaya felesége bírálta. Utóbbi levelet írt Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárnak, azt kérve, hogy a szervezet kövesse figyelemmel a megállapodás végrehajtását.

Szeghalmi Zsolt

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »