A dalai láma Németországban

Németország Hessen tartományába látogatott a dalai láma. Visszajáró vendég: a Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint már tucatszor járt itt, és másodszor tett látogatást a tartományi parlamentben is. 

A vallási vezető parlamenti beszédében szót emelt a kínai kommunista vezetés elnyomása alatt élő tibeti nép érdekeiért. Beszélt céljaikról: a konfliktus békés rendezéséről, a kulturális és vallási autonómia eléréséről. Megköszönte, hogy lehetőséget kap véleménye kifejtésére a pekingi vezetés kritikája ellenére. Mint elmondotta, csakis a szabad világnak közbenjárásának hála van esély arra, hogy a kommunista döntéshozókhoz is eljussanak a szavai és komolyan vegyék a problémát.

A német képviselők figyelmét felhívta olyan értékek fontosságára, mint a felelősségtudat, a becsület valamint az egymás iránti tisztelet. Naprakészségét bizonyította, amikor arra intett, jó lenne, ha több nő dolgozna a parlamentben.

Nagyon is fontosnak tartja az olyan nőies tulajdonságokat, mint az empátia és a kedvesség, ezért azt sem tartja lehetetlennek, hogy akár a következő dalai láma is egy nő legyen – mondotta. „Csak legyen csinos!” – tette hozzá a buddhista vezető, akiről talán kijelenthető, hogy közvetlensége és humora legalább annyi hívet szerzett világszerte, mint filozófiai fejtegetései.

A hesseni tartományi parlamentben is nevetés és taps búcsúztatta, miután így mondott köszönetet az ajándékba kapott helyi specialitásnak számító mézért: „Imádom a mézet! Annyit ettem belőle életemben – lehet, hogy a következőben méhecskeként születek újjá!”

A dalai láma üzenete 1996-ból a magyaroknak:

Hajnal Anett

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »