Brazília már érzi a válságot

Guido Mantega brazil gazdasági miniszter megerősítette, hogy az egész világot sújtó pénzügyi válság lassanként begyűrűzik az országba, és egyre inkább érezhető a negatív hatása. Mantega szerint fel kell készülni arra, hogy a tavalyi GDP-hez képest idén szerényebb emelkedést mutatnak majd az adatok, írja az Infolatam.

A hivatalso kormányzati adatok mintegy 4.5 százalékos növekedéssel számolnak az idei évre, a miniszter azonban csak négy százalékos növekedést tart reálisnak, ami elmondása szerint „egyáltalán nem nevezhető rossznak, tekintve, hogy az átmenet évében vagyunk”.

Mantega hozzátette azt is, hogy ha a jövőben a gazdasági növekedés tovább lassul, természetesen közbelép a kormány, és előre kidolgozott forgatókönyv szerint cselekednek majd. „Nem hagyjuk, hogy csökkenjen a gazdasági növekedés, mindent meg fogunk tenni a GDP növekedése érdekében”.

Kijelentette továbbá, hogy a jelenlegi gazdasági helyzet semmi szín alatt sem befolyásolja majd a foglalkoztatottsági rátát, bár azt elismerte, hogy a válság miatt nem fognak tudni annyi új munkahelyet teremteni mint tavaly. 

Sándor Nóra

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »