Az első „melegházasság” Kubában

Egybekelt az a kubai férfi és nővé operált párja, akiknek házassága lázban tartotta az országot. Az eseményt sokan a szigetország “első melegházasságának” tekintik. A kubai törvények nem teszik lehetővé az egyneműek házasságát, de egy, az országból disszidált ismert blogger, Yoani Sánchez szerint “ez van legközelebb egy homoszexuális házassághoz”. ”Egy délutánra, egy rövidke délutánra a harmadik évezredbe léptett az országunk” – teszi a blogger.

A lagzi Fidel Castro 85. születésnapjára esett, az érintettek állítják azonban, hogy nem politikai provokációról van szó. Az idősebb Castro fivér uralma idején a homoszexuálisok, biszexuálisok és transzvesztiták hivatalos diszkriminációnak voltak kitéve, sokukat a forradalom első éveiben munkatáborokba küldték, hogy “kineveljék belőlük a forradalom eszméivel összeegyeztethetetlen értékeket”. Öccse, Raúl viszont számos melegjogi reformot vezetett be, köztük a nemváltoztató műtétek legalizálását. Az évtizedekig hátrányos megkülönböztetéstől szenvedő melegek a szabadságjogok győzelmének tartják az eseményt.

Szeghalmi Zsolt

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »