Olimpiára készülve: agyonlőtték a bírónőt

Ismét Rio de Janeiro. A következő futball VB-nek és a 2016-os olimpiának otthont adó városban újból brutális leszámolás történt.

Eltemették a bírónőt, akit Rio de Janeiróban lőttek agyon. Patricia Acioli a szervezett bűnözés ellen folytatott harcáról volt ismert, több korrupt rendőrt és bandatagot küldött rács mögé. Családtagjai elmondása szerint számos halálos fenyegetést kapott, mégsem állt rendőri védelem alatt.

A tanúk két motorról és maszkot viselő férfiakról számoltak be. A bírónőt –aki három gyerek édesanyja volt- autójával együtt leszorították az útról, majd 16 lövéssel végeztek vele. A 47 éves Acioli azonnal életét vesztette.

A brazil legfelsőbb bíróság elnöke a demokrácia, jogállamiság és az igazságszolgáltatás függetlensége ellen intézett barbár támadásnak nevezte a gyilkosságot, valamint az ügy gyors kivizsgálására és az elkövetők szigorú megbüntetésére szólított fel.

Rio de Janeiro a közelmúltban indította el az erőszakos bűnözés elleni kemény kampányát a 2014-ben és 2016-ban a városban megrendezésre kerülő futball-világbajnokság és olimpia fényében.

Szeghalmi Zsolt

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »