Válásra készülnek a magyarok?

Annak dacára, hogy az RMDSZ bejelentette: bihari szervezete javaslatára az egészségügyi tárca Ritli László nagyváradi orvosé lesz, a kormánypárt és a szövetség kapcsolata egyre feszültebb – írja a Cotidianul.

A lap legalább három feszültségforrást emleget, az ország területi átszervezése, a Borbély László elleni vádak és Cseke lemondása az egészségügy alulfinanszírozása meg a biztosító pénztár igazgatójával való konfliktus miatt. Az RMDSZ vezetői azt követelik, hogy a következő költségvetés-kiegészítéskor az egészségügy megkapja a Cseke által igényelt pénzalapokat, váltsák le a pénztárigazgatót, s az intézményt helyezzék a minisztérium alárendeltségébe. Különben az RMDSZ lemond az egészségügyi tárcáról, majd felszólítja másik két miniszterét is, hogy adja be lemondását.

Ősztől jó esetben a parlamentből támogatják a kormányt, de az RMDSZ vezetői közül sokan teljes szakítást, és az ellenzékkel való szövetkezést akarnak. Főként, mert olyan hírek kaptak szárnyra, hogy Băsescu amúgy is fejébe vette az RMDSZ kormányból való kipenderítését. Az államelnök ugyanis nem feled és nem bocsát meg. Különben – véli a cikkíró – a józan ész is azt diktálja az RMDSZ-nek: lépjen ki a népszerűtlen kormányból, mert a magyar lakosság körében máris drámaian alacsony a népszerűsége.

Háromszék / Paprika Rádió

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »