Nincs többé nyári diákmunka Kubában

Idén nem fognak a a mezőgazdaságban és termelésben dolgozni a fiatalok Kubában. A döntés a számos gazdasági kiigazító intézkedés egyike, melynek értelmében a kormány “aktualizálni” kívánja a szocialista gazdaság modellt. Minden nyáron több mint egymillió gyerek és egyetemista jutott némi bevételhez ily módon, mára azonban “a körülmények megváltoztak”, és nem éri meg fenntartani a korábbi rendszert.

Illetékesek szerint mindig olyan gazdasági intézkedéseket kell hozni, amilyeneket az adott helyzet megkíván. Ennek jegyében törlik most el a nyári diákmunkát, búcsút mondva a rendkívül költséges nemzeti mezőgazdasági mozgalomnak és az általános költekezésnek ebben a szektorban – nyilatkozta a fiatal kommunisták szakszervezetének egyik tagja.

További tervezett lépések a magánszektor bővítése, megszorítások a közszférában tapasztalt “túlalkalmazás” kiküszöbölése végett, nagyobb autonómia biztosítása az állami vállalatoknak, illetve a szükségtelen állami támogatások és szociális kiadások megszüntetése.

Szeghalmi Zsolt

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »