Hamisított alkohol miatt haltak meg 21-en

Az ecuadori kormány 72 órás alkoholtilalmat rendelt el miután több, mint 21 személy vesztette életét hamisított alkoholtermékek fogyasztása miatt – számolt be a rendkívüli helyzetről a BBC.

A legtöbb haláleset Los Rios tartományban történt, ahol a rendőrség 28 hordónyi gyanús szeszes italt foglalt le, melyek közül néhányban kimutatták az egészségre súlyosan káros metilalkohol nyomait. Itt a hatóságok már a hétvégén elrendelték az alkoholos italok árusításának és fogyasztásának tilalmát, amit az egész országra kiterjesztettek, miközben további jelentések érkeztek a silány minőségű italok felbukkanásáról más tartományokban is.

A rendőrség mellett a fegyveres erőket is mozógsították a még fel nem derített készletek felkutatása és lefoglalása érdekében.

Az Efe spanyol hírügynökség értesülései szerint, az ecuadori rendőrök eddig egy személyt tartóztattak le az üggyel kapcsolatban.

Scheinring Endre

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »