Hamisított alkohol miatt haltak meg 21-en

Az ecuadori kormány 72 órás alkoholtilalmat rendelt el miután több, mint 21 személy vesztette életét hamisított alkoholtermékek fogyasztása miatt – számolt be a rendkívüli helyzetről a BBC.

A legtöbb haláleset Los Rios tartományban történt, ahol a rendőrség 28 hordónyi gyanús szeszes italt foglalt le, melyek közül néhányban kimutatták az egészségre súlyosan káros metilalkohol nyomait. Itt a hatóságok már a hétvégén elrendelték az alkoholos italok árusításának és fogyasztásának tilalmát, amit az egész országra kiterjesztettek, miközben további jelentések érkeztek a silány minőségű italok felbukkanásáról más tartományokban is.

A rendőrség mellett a fegyveres erőket is mozógsították a még fel nem derített készletek felkutatása és lefoglalása érdekében.

Az Efe spanyol hírügynökség értesülései szerint, az ecuadori rendőrök eddig egy személyt tartóztattak le az üggyel kapcsolatban.

Scheinring Endre

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »