Speciális páncélozott járműveket kaptak a magyarok az USA-tól

Páncélozott, több funkciós gépjárműveket adott át az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete hétfőn a Magyar Honvédségnek, technikai arzenálja bővítésére; a tizennégy  HMMWW típusú – közismert nevén Humweek – katonai járművet Hende Csaba honvédelmi miniszter vette át Eleni Tsakopoulos Kounalakistól a 86. Szolnok Helikopter Bázison.

Az amerikai kongresszus a Koalíciós Támogatási Alap (Coalition Support Fund) terhére 2010 tavaszán hagyott jóvá egy csaknem 10 millió dolláros pénzügy keretet a Magyar Honvédség különleges műveleti képességeinek fejlesztésére. Ebből a pénzből gyarapodott most a honvédség a páncélozott, több funkciós járművekkel, valamint más  eszközökkel, így fegyverekkel, éjjellátó készülékekkel, harcászati rádiókkal és számítógépekkel.

MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »