A kegyvesztett Pakisztán nem búsul

Az Egyesült Államok úgy határozott, hogy egy időre felfüggeszti a Pakisztánnak szánt 800 millió dolláros katonai segélyt. Indokként a két ország megromlott kapcsolatát nevezik meg Washingtonban. „Amíg nem jutunk túl a nehézségeken, addig támogatásunk bizonyos részét megvonjuk”- írta meg Wiliam Daley, a Fehér Ház vezérkari főnökének nyilatkozatát a The Guardian.

Pakisztánt szemmel láthatóan nem kavarta fel az új fejlemény, sőt a katonai vezetés elmondása alapján, nem fog nekik hiányozni a fent említett összeg megvonása. Athar Abbas őrnagy szerint, őket semmilyen hivatalos formában nem értesítették a segítség felfüggesztéséről. Majd hozzátette, hogy a civil szféra sokkal jobban rászorul a támogatásra, mivel a katonaság minden külső asszisztálás nélkül száll szembe országa szélsőséges csoportjaival. Sajnos úgy tűnik az USA nem hajlandó megfogadni ezt a jó tanácsot, mivel azóta már a másfél milliárd dolláros jövőbeli gazdasági segély sorsa is kérdésessé vált.

Pakisztán azzal sem segít magán, hogy szemmel láthatóan nem is törekszik jó kapcsolatot ápolni „szövetségesével”. Erre bizonyíték, az amerikai katonai kiképzők Pakisztánból való kitiltása, a diplomaták és más hivatalos személyek vízumszerzésének megnehezítése, vagy az ottani CIA műveletek korlátozott engedélyezése.

Soós Bea

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »