oszama bin laden

Bin Laden fiát is kiiktatta az amerikai kormányzat

A washingtoni Fehér Ház nyilatkozatban jelentette be szombaton, hogy egy amerikai terrorizmusellenes műveletben meghalt Hamza bin Laden, az al-Kaida terrorszervezet meggyilkolt egykori vezetőjének fia, aki maga is kiemelkedő alakja lett a szervezetnek.

Read More »

A férfi, aki megölte bin Ladent

Az egykori kommandós, aki 2011 májusában részt vett a bin Laden kiiktatásával záruló rajtaütésben megelégelte, hogy leszerelése után az ország, amelyért az életét kockáztatta, nem nyújt számára megfelelő szolgáltatásokat, ezért a médiához fordult.

Read More »

Milliókba került Pakisztánnak bin Laden árulója

A hét elejének optimizmusa után újabb feszültségforrások vetnek árnyékot az amerikai-pakisztáni kapcsolatra. Washington több mint harmincmillió dollár támogatást fagyasztott be büntetésül azért, mert Iszlámábád elítélte a bin Ladent eláruló orvost.

Read More »

Alagútban akarták megölni Oszama bin Ladent?

Egy, az Oszama bin Laden abbotábádi rejtekhelyéhez ásandó alagút is szerepelt a terroristavezér megsemmisítéséről szóló forgatókönyvek között - írta a vakmerő kommandós akcióról, annak előzményeiről és utórezgéseiről készített részletes beszámolójában a The New Yorker.

Read More »

Összeomlás előtt áll az al-Kaida

Az összeomlás szélére került az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet az ellene több éve folyó drónháború, illetve vezetője, Oszama bin Laden megölése nyomán  - írta szerdai számában a The Washington Post terrorelhárításban illetékes amerikai tisztségviselőkre hivatkozva.

Read More »