Népszavazással Székelyföld külön régióvá nyilvánításáért

A székelyföldi megyei tanácsok elnökeivel való egyeztetést követően a Magyar Polgári Párt (MPP) népszavazást kezdeményez arról, hogy a Székelyföld önálló régió legyen Románia közigazgatási átszervezése nyomán – jelentette be Fazakas Tibor, a párt alelnöke.

Szerdán, Sepsiszentgyörgyön tartott sajtótájékoztatóján az MPP alelnöke elmondta, a következő időszakban a párt egyeztetéseket kezdeményez a Hargita és Kovászna megyei tanácsok elnökével, illetve a Maros Megyei Tanács tagjaival egy együttes ülés reményében, amelyen a résztvevők kinyilvánítsák abbeli kívánságukat, hogy Hargita és Kovászna megye, illetve Maros megye egy része alkosson külön régiót Székelyföld néven.

Az MPP szerint az ügyben csak a térség lakói dönthetnek, népszavazáson – szögezte le Fazekas Tibor. Hozzátette: szükséges – és a párt javasolja –, hogy a megyei tanácsok együttes ülése, illetve a népszavazást megelőzően kerekasztal-megbeszélést rendezzenek, amelyen a magyar politikai és civil szervezetek megvitassák az ország közigazgatási átszervezésének kérdését.

Kitekintő / Krónika.ro

Friss hírek

Célegyenesben a veszteséges Air India privatizációja

Az indiai kormányzat még a koronavírus-járvány előtt jelentette be, hogy teljes egészében megválna az Air India légitársaságtól, amely már a vírusválság előtt is jelentős adósságot halmozott fel. Korábban a tulajdonrész felének értékesítésével próbálkoztak, de akkor nem akadt egyetlen ajánlattevő sem.

Read More »