Bekamerázzák a Házsongárdi temetőt

Elfogadta az önkormányzat azt a javaslatot, amelyet a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum terjesztett elő, és a következő időszakban térfigyelő kamerákat szereltetnek fel a kolozsvári sírkertben.

A kezdeményezők abban bíznak, a térfigyelő kamerák működtetésével megelőzhetőek lesznek a viráglopások, és a különböző, muzeális értékű síremlékek is védelmet élveznek majd.

A Házsongárd alapítvány nemrég kiadott közleményében arra figyelmeztet, műemlék jellegű síremlékek pusztulnak el a Házsongárdi temetőben.

Kitekintő / Új Magyar Szó

Felkapott hírek

Friss hírek

Országos járványügyi szabályozásra váltana Németország

A szövetségi kormány várhatóan kedden, egy rendkívüli ülésen fogadja el és terjeszti a törvényhozás elé az új rendszert leíró jogszabályt. A fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvényt módosító javaslat révén a széttartó, tartományonként változó szabályozás helyébe országosan egységes előírások kerülnek.

Read More »

Aggasztó az indiai járványgörbe

Indiát is elérték a koronavírus erősebb mutációi, ami a járványgörbe brutálisan meredek emelkedésével járt. Az 1,39 milliárd lakosú ázsiai országban az új azonosított esetek száma szinte napok alatt ugrott a napi 30-50 ezres tartományból 150 ezer fölé, egy hónapja pedig még csak napi 10-20 ezer közötti fertőzöttet regisztráltak.

Read More »