Tőkeemelésre készül a magyar cég

Zártkörű tőkeemelésről döntött az E-Star igazgatósága, aminek révén részvényeinek maximum 10%-a kerülhet nemzetközi befektetők tulajdonába, és mintegy 2.4 milliárd forint likvid tőkét vonnak be. A friss tőkét az E-Star a nemzetközi terjeszkedéshez használhatja fel – áll a társaság közleményében. A bejelentés nem érheti teljesen váratlanul a befektetőket, hiszen az expanzióban lévő cég tőkeemelésen keresztül fedezheti ügyleteit, ugyanakkor a bejelentés gyorsasága okozhat némi meglepetést, amit visszafogott örömmel fogadhatnak a befektetők.

A társaság alaptőkéjét 24 millió forintról 26.4 millió forintra emelik, 240,000 darab A sorozatú, 10 forint névértékű, 10,000 forint kibocsátási értékű dematerializált, újonnan kibocsátott törzsrészvény zártkörű forgalomba hozatalával.

Az E-Star részvényeinek tőzsdei kereskedését a BÉT kedden 15.32 perckor a szerdai kereskedés zárásáig felfüggesztették a cég kérésére.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »