Tőkéséket feljelentették hazaárulás miatt

Feljelentette Tőkés Lászlót, Sógor Csabát és Winkler Gyulát a Polgárokat az Állami Visszaélésektől Védő Alapítvány (FACIAS), amiért támogatták a brüsszeli Székelyföld lobbiiroda megnyitását.

A székelyföldi képviselet konkrét lépést jelentene az etnikai alapú területi autonómia elérése felé, noha a legutóbbi népszámlálási adatok szerint Romániában 1000-nél kevesebb székely él – áll a FACIAS közleményében.

Az alapítvány szerint a Székelyföld hivatalosan nem létezik, az iroda megnyitása alkotmányellenes, és veszélyezteti Románia területi egységét. Ezért „alkotmányos rend elleni cselekedet” (a büntető törvénykönyv 166. paragrafusa) és „összeesküvés” (167. paragrafus) miatt feljelentést tesznek Winkler Gyula és Sógor Csaba RMDSZ-es EP-képviselők, valamint Tőkés László EP-alelnök ellen.

A FACIAS kéri a a bűnvádi nyomozás azonnali megindítását, a tettesek felelősségre vonását és a három EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

Kitekintő / Manna.ro

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »