Helyén marad a román kormányfő

Miniszterek és államtitkárok gyűltek össze tegnap egy rövid találkozóra a Demokrata-Liberális Párt (PD-L) székházában. A Mediafax hírügynökség úgy tudja, kormányzással kapcsolatos kérdések kerültek terítékre, és felmerült egy lehetséges kormányátalakítás.

Mivel az utóbbi hetekben többször felmerült Emil Boc miniszterelnök leváltása, az újságírók ismét feltették neki a kérdést, miután elhagyta a PD-L-székházat.

„Romániának van egy kormánya, élén miniszterelnökkel, a koalíció stabil, tehát minden megy tovább a maga útján” – válaszolta a kormányfő.

Nem fog tehát lemondani? – kérdezték a sajtó képviselői. „Azt hiszem, elég világos volt a válaszom” – reagált Boc.

Arra a kérdésre, hogy mikor lesz Romániának új munkaügyi minisztere, a kormányfő azt felelte: be fogják tartani a törvény által lehetővé tett átmeneti periódust, így 45 nap áll a rendelkezésükre egy új miniszter kinevezéséhez.

Az RMDSZ vezetősége is találkozott hétfőn Traian Băsescuval, aki a források szerint biztosította őket, hogy egy várható kormányátalakítás nem fogja befolyásolni az RMDSZ-es tárcákat.

Kitekintő / Manna.ro

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »