Volt focistát jelölnének polgármesternek Marosvásárhelyen

Bölöni Lászlót látná a legmegfelelőbb polgármesterjelöltnek Marosvásárhelyen a Magyar Polgári Párt (MPP) – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Szász Jenő, az alakulat elnöke. Szász úgy véli, hogy a neves labdarúgó elnyerné a vásárhelyiek bizalmát nemzetiségtől és politikai hovatartozástól függetlenül, ezért nagy esélyekkel indulhatna a 2012-es helyhatósági választásokon.

A jelenleg Franciaországban edzősködő Bölöni Lászlót az MPP a legutóbbi helyhatósági választásokon is szerette volna megmérettetni, ám a marosvásárhelyi ASA labdarúgócsapatának legendás 10-ese nem vállalta a feladatot. Megtisztelőnek tartotta, hogy rá gondoltak, hogy szülővárosának ő legyen a polgármesterjelöltje, de elutasította a felkérést. Most újból felmerült a neve, mint olyan személyé, akire a románok közül is sokan szavaznának.

Bölöni elmondta, most is az a véleménye, hogy nem szeretné megosztani a marosvásárhelyieket, csak abban az esetben vállalná a választásokon való megmérettetést, ha valamennyi magyar politikai szervezet egyetértene a személyét illetően.

„Úgy gondolom, 2008-hoz képest most fordítva kell cselekednünk: előbb egyezzenek meg a magyar politikai alakulatok, hogy mindannyian támogatják Bölönit, és csak utána keressük meg őt személyesen. Bölöni László nemcsak pártok feletti, hanem etnikumok feletti jelölt is lenne, őt a románság is elfogadná, és jó követe lenne a városnak a nagyvilágban is” – jelentette ki Szász Jenő, hozzátéve, hogy akkor is indítanák a román nemzeti 11-ben 108-szor szereplő Bölönit – amennyiben vállalná –, ha az RMDSZ és az MPP között nem jönne létre a megegyezés. „Az MPP, az EMNT és az SZNT akkor is szeretné a jelöltek között látni, ha az RMDSZ egy másik személyt indítana a választásokon” – hangsúlyozta Szász Jenő.

Csegzi Sándor, a város RMDSZ-es alpolgármestere úgy fogalmazott, hogy a város élére egy olyan emberre van szükség, aki nemcsak népszerű, de olyan szakértelemmel is rendelkezik, amely képessé teszi Marosvásárhely irányítására, ért a gazdasági, társadalmi kérdésekhez, ismeri a közösség prioritásait, gondjait, igényeit, aki napirenden van a várost foglalkoztató ügyekkel.

Kitekintő / Új Magyar Szó

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »