Közösen döntenek Marosvásárhely magyar polgármester-jelöltjéről

Közös megállapodással indít jelöltet a marosvásárhelyi polgármester-választásra az RMDSZ, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Magyar Polgári Párt Maros megyei szervezete.

A konszenzus révén megnevezett jelöltet mindhárom szervezet elfogadja, és saját jelöltjének tekinti – áll közleményükben.

A marosvásárhelyi együttműködés érdekében a szervezetek városi konzultációsorozatot kezdeményeznek, amelynek célja, hogy a lehető legszélesebb társadalmi alapokra hagyatkozva nevezzék meg Marosvásárhely következő polgármesterét. A kezdeményeshez a szervezetek a történelmi egyházak és a civil szervezeteink hathatós segítségét és támogatását várják – írják közleményükben.

 Egyébként Marosvásárhely polgármesteri székéért nem száll versenybe Borbély László, jelenlegi környezetvédelmi miniszter. Korábbi hírek szerint biztosan indul Smaranda Enache emberjogi aktivista.

Kitekintő / Erdély Ma / Marosvásárhelyi Rádió

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »