Kellemes meglepetéssel szolgált a magyar sikercég

Kellemes működési számokkal lepte meg az irodaüzemeltető a befektetőket, főként a kihasználtsági ráta emelkedése miatt (83%-ról 84%-ra). A nettó eredmény 21%-kal 338 ezer euróra ugrott, míg a pénztermelés egyik jelzőszáma, az EBITDA 11%-kal 1,8 millió euróra emelkedett.

A bevétel gyarapodása mellett az alacsonyabb marketingköltségek is szerepet kaptak a csinos eredményben, míg a nettó eredményt az alacsonyabb kamatköltségek támogatták. Ennek hatásaként megemelték az idei menedzsmentterveket (most már 7 millió eurós EBITDA a korábbi 6,9 millió euró helyett), ám  a differencia pont az első negyedév túlteljesítését fedi le, vagyis változatlanul konzervatív becslésnek mondható.

Az ingatlanszektor globális megítélése jelenleg nem mondható makulátlannak. Talán éppen ennek köszönhető, hogy a Graphisoft Park árfolyama csak nagyon szűk sávban mozgott az elmúlt másfél év folyamán. A jelenlegi piaci hangulatban nem számítunk arra, hogy ütős befektetési sztori kerekedjen a Parkból annak ellenére, hogy a társaság fundamentumait illetően jelenleg kevés dologba tudnánk belekötni.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek