Célegyenesben az óriáscég tőzsdei bevezetése

Célegyenesbe ért a világ egyik legnagyobb nyersanyag-kereskedőjének és termelőjének, a Glencore-nak a tőzsdei megjelenése. A menetrend szerint ugyanis május 17-én, kedden zárul az ajánlatgyűjtési szakasz. Ebben a időszakban az Equilor is hozzáférést biztosít a jegyzésben, vételi szándékát kérjük üzletkötőinknél, illetve központi információs vonalunkon (06-1-430-3980) jelezze!

A Glencore a fémek és ásványi anyagok, fosszilis energiahordozók és mezőgazdasági termékek tekintetében jelentős piaci pozíciókkal rendelkezik. Kiterjedt kapcsolati hálója révén a világ fontosabb termelőivel, beszállítóival és felhasználóival is kapcsolatban van, emellett saját bányászati és termesztési tevékenységet is folytat.

A Glencore jellegzetessége, hogy nem csupán emelkedő nyersanyagárak mellett képes profitot termelni, mivel piaci pozíciójának és kereskedési tevékenységének köszönhetően csökkenő nyersanyagpiacon is csinos eredményeket tud összegereblyézni. Ráadásul olyan arbitrázsügyleteket képes végrehajtani a csoport méretéből fakadóan, amit mások nem vagy nem profitábilisan képesek tető alá hozni.

A részvénykibocsátás a korábban jelzett 4,8 – 5,8 GBP-s sávban zajlik, a legfrissebb hírek szerint már a túljegyzési opcióval növelt mennyiség kétszeresét meghaladó ajánlat érkezett a tranzakcióban.

A felső, 5,8 GBP-s árfolyammal számítva sem lehet markáns túlárazottságról beszélni a Glencore kapcsán, bár a szektor nagyágyúi vagy zártkörűen működnek vagy egy nagyobb konglomerátum részeként.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »