Friss hírek

Megfigyelik az utasokat az amerikai pályaudvarokon

Újfajta biztonsági intézkedéseket vezethetnek be az amerikai Amtrak vasúti személyszállító cégnél, miután a pakisztáni bin Laden birtokon arra utaló nyomokat találtak, hogy az al-Kaida az ország vasúthálózata ellen készült támadásra a szeptember 11-ei terrorkatasztrófa következő évfordulóján. Noha a terrorelhárítás szerint a támadás ötlete soha nem jutott túl a kezdeti tervezési szakaszon, Charles Schumer, New York-i demokrata szenátor a hétvégén kezdeményezte, hogy az Amtrak a légitársaságokéhoz hasonló tiltólistával szűrje az utasait.

A múlt hónap költségvetési megállapodásának eredményeképpen a kormány 50 millió dollárral csökkentette a vasút és a kikötők biztonságára szánt keretet, noha a sebezhető személyszállítási szektor az egyik legcsábítóbb célpontja a nemzetközi terrorizmusnak – idézi a szentátort a Reuters.   Schumer a reptereken már évek óta működő Secure Flight utasfigyelő program – melynek keretében az utasokat a Nemzetbiztonsági Hivatal terrorista jegyzékével vetik össze – kitágítása mellett a költségvetés mielőbbi felülvizsgálását is szorgalmazza.

Ugyan az utasok szűrése jelenleg még nem a kívánt mértékben megoldott, az FBI és a Nemzetbiztonsági Hivatal felhívására a helyi hatóságok egy hete fokozottabban ügyelnek a vasúti hálózat biztonságára. A hivatalos szervek országszerte kutatnak a sínpályából hiányzó elemek, vagy az amellé helyezett gyanús csomagok után.

Tatai Gábor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »