Végkiárusítás a Magyar Polgári Pártnál

Szezon végi leértékelés, végkiárusítás van a Magyar Polgári Pártnál: a Fidesz Tőkés László új alakulata mellé állt, a polgáriak pedig már senkinek sem kellenek – nyilatkozta tegnap Tamás Sándor megyeitanács-elnök, aki szerint az arcátlanság magasiskolája, amit az MPP művel.

Először Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester cáfolta a Kulcsár-Terza József és Bálint József MPP-s politikus szerdán elhangzott kijelentéseit, miszerint csak a központot szépítik, csinosítják: térképpel a kezében mutatta, hogy melyik városszélen melyik utcát javították meg az elmúlt két és fél évben – többek között most lát először aszfaltot a Forrás utca is, ahol Bálint alpolgármester lakik.

Kétségtelenül sok még a megoldani való feladat, de mindennap teszünk is valamit, és jó lenne, ha bár egyetlen megvalósítással az MPP is eldicsekedhetne. Beszéljenek arról, hogy ők mit tettek, miközben az RMDSZ pénzt lobbizott ki a kormánytól egy-egy utca felújítására, valóban nehéz most bemenni a Csíki negyedbe, de aki rántottát enne, annak a tojást fel kell törnie, nem lehet gázt, vizet, csatornázást, villanyhálózatot úgy megjavítani, hogy ne legyen por és sár – magyarázta Antal Árpád. Szerinte valószínűleg a nemrég indított városi konzultáció bosszantja a polgáriakat, de így, a különböző utcákban lakók igényeinek, gondjainak felmérésével kezdték a mandátumot 2008-ban is, és pontosan tudják, hogy hol mit kell megoldani, 17 000 család válaszolt a kezdeményezésre.

Sepsiszentgyörgy három év alatt huszonegy uniós pályázatot nyert meg, az MPP kezén levő Barót pedig egyetlenegyet sem nyújtott be legalább, és a szintén MPP-s többségű Kézdivásárhely csak hármat, azok is gyengék – egészítette ki az elhangzottakat Tamás Sándor, aki szerint a céhes várost 605 éve, megalapítása óta nem érte ekkora szégyen, mint Rácz Károly kenőpénzügyével. Három év alatt koszossá, elhanyagolttá züllesztették a települést, holott óriási költségvetése van; nem hozták létre a magyarországi segítséggel ígért 850 új munkahelyet sem, és versenytárgyalás nélkül kötöttek 2,6 millió lejes szerződést a Mé­zesdomb felújítására, csak utólag derült ki, miután a megyei tanács is belepótolt, hogy Bálint József cége végzi a munkálatokat – magyarázta.

Háromszék.ro

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »