Ismét növelné az államadósságot az Orbán-kormány

Magyarország hétfőn tart bemutatót Londonban egy esetleges euró-kötvény kibocsátásról. Az optimista befektetői környezetben az ÁKK március végén 3.75 milliárd, illetve pótlólagosan további 500 millió dollár értékben bocsátott már ki államkötvényeket. A jelenlegi kibocsátási procedúra Április 18-án veheti kezdetét a tervek szerint, bár egyelőre a részletek nem ismertek.

Véleményünk szerint feltehetően 1 milliárd euró értéken bocsáthat ki kötvényeket az ÁKK, amely az ország 2011-es igényeit többnyire fedezné. A kormány ugyanakkor már többször jelezte, hogy 2011-ben összesen 4 milliárd euró értékben kíván kötvényeket forgalomba hozni.

Összességében a nagy kockázatvállalási kedv miatt magas forgalomra számítunk, miután a kormány elkötelezte magát a prudens és fenntartható fiskális politika mellett és kedvező a kötvények hozam/kockázat mutatója. A lejárattól és a kibocsátási mennyiségtől függően a hozamokat valamivel a 6%-os szint felé várjuk.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »