Jövőre mindenki visszakapja a fizetését

A következő esztendőben Romániában valamennyi közalkalmazott visszakapja a 2010 nyarán levágott fizetését, jelentette ki Emil Boc kormányfő a RealitateaTV-nak adott egyik interjújában.

„Annak a 2012-2014-es periódusra készülő adó-és pénzügyi tervezetnek, melyen a kormány jelenleg dolgozik, szerves részét képezi, hogy 2012-ben valamennyi állami alkalmazott visszakapja a tőle 2010 nyarán megvont részt”, nyilatkozta a kormányfő.

Boc hozzátette, hogy a közalkalmazotti bérek a megszorítások előtti szintre való emelése csakis a gazdasági fejlődés függvénye: „Amennyiben folytatódik a jelenlegi pozitív trend, akkor képesek leszünk visszaadni a megvont béreket. Nagyon jó jelek vannak, több mutató is nagyon biztató és reményeim szerint Románia végre kilábal a válságból”.

A miniszterelnök a „jó jelek” között említette az államháztartás hiányának csökkenését, az export növekedését, az ipari kereslet növekedését, a munkanélküliség csökkenését. Boc azt is elmondta, hogy Romániának jelenleg nincs pénze arra, hogy a 2008-ban megígért 50%-os fizetésemelést tartani tudja a pedagógusokkal szemben, ám leszögezte: 2014-ig erre is sor kerülhet.

Kitekintő / Impulzus.ro

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »