Honosítás: Kétezren várják az eskütételt Háromszéken

Háromszéken mintegy kétezer személy honosítási kérelmét sikerült véglegesíteni az év első három hónapjában, ezek túlnyomó többségét le is adták a Magyar Köztársaság valamely külképviseletéhez. Így nekik már csak az esküt kell letenniük, hogy magyar állampolgárokká váljanak.

Az év kezdete óta eltelt három hónap alatt a háromszéki Demokrácia Központokban legkevesebb 7000–8000 érdeklődő fordult meg, legtöbben Sepsiszentgyörgyön jelentkeztek. A napi statisztikák szerint – amelybe a visszatérőket is beleszámolták, így a valós szám ennél alacsonyabb – Sepsiszentgyörgyön 5905-en tértek be a Demokrácia Központba, Kézdivásárhelyen 3251-en, Kovásznán 1171-en, Baróton pedig 1026-an.

Nemes Előd, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács háromszéki szervezetének ügyvezető elnöke szerint jelenleg általában júliusra tudnak időpontot adni a csíkszeredai konzulátuson a magyar állampolgárságot igénylőknek.

Kitekintő / Háromszék.ro

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »