Honosítás: Kétezren várják az eskütételt Háromszéken

Háromszéken mintegy kétezer személy honosítási kérelmét sikerült véglegesíteni az év első három hónapjában, ezek túlnyomó többségét le is adták a Magyar Köztársaság valamely külképviseletéhez. Így nekik már csak az esküt kell letenniük, hogy magyar állampolgárokká váljanak.

Az év kezdete óta eltelt három hónap alatt a háromszéki Demokrácia Központokban legkevesebb 7000–8000 érdeklődő fordult meg, legtöbben Sepsiszentgyörgyön jelentkeztek. A napi statisztikák szerint – amelybe a visszatérőket is beleszámolták, így a valós szám ennél alacsonyabb – Sepsiszentgyörgyön 5905-en tértek be a Demokrácia Központba, Kézdivásárhelyen 3251-en, Kovásznán 1171-en, Baróton pedig 1026-an.

Nemes Előd, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács háromszéki szervezetének ügyvezető elnöke szerint jelenleg általában júliusra tudnak időpontot adni a csíkszeredai konzulátuson a magyar állampolgárságot igénylőknek.

Kitekintő / Háromszék.ro

Friss hírek

Célegyenesben a veszteséges Air India privatizációja

Az indiai kormányzat még a koronavírus-járvány előtt jelentette be, hogy teljes egészében megválna az Air India légitársaságtól, amely már a vírusválság előtt is jelentős adósságot halmozott fel. Korábban a tulajdonrész felének értékesítésével próbálkoztak, de akkor nem akadt egyetlen ajánlattevő sem.

Read More »