Egy idős néni vágta el Örményországot a külvilágtól

Egy 75 éves grúziai asszony vágta el azt a kábelt, amely az internet-összeköttetést biztosította a grúz főváros és Örményország egésze részére.

Maga az incidens még az elmúlt hétfőn történt, amikor Örményország egész területén, illetve Tbilisziben több órára megszakadt minden internet-szolgáltatás. A grúz sajtó azonban csak most számolt be a történtekről, miután a rendőrség megtalálta és őrizetbe vette az elkövetőt.

Kiderült, hogy egy idős grúz asszonyról van szó, aki színesfémet keresett a földben, ám a remélt rézkábel helyett a vasút Telekom üvegszálas vezetékét sikerült elvágnia egyetlen kapavágással. A néni bevallotta a tettét, amit azzal magyarázott, hogy kevéske nyugdíját fémgyűjtéssel próbálja kiegészíteni. A grúz belügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy az asszonyt idegen tulajdon megrongálásával, illetve nagy összegű károkozással vádolják, mely cselekményért akár egytől három évig terjedő szabadságvesztés is kiróható.

Kárpátinfo

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »