Gyűlnek az aláírások a „kommunisták nélküli párt” alapításához

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke szerint szervezete „jól áll” az Erdélyi Magyar Néppárt megalapítása érdekében indított aláírásgyűjtéssel.

Az EMNT elnökének hétfői nagyváradi sajtótájékoztatóján Orbán Mihály EMNT-alelnök az Agerpres hírügynökség szerint elmondta: pénteken, Kolozsváron ülésezik az EMNT elnöksége, ahol megvizsgálják a pártalapítás helyzetét, és döntenek a további teendőkről. Közölte, már sok megyében sikerült összegyűjteni a minimális 700 aláírást, és Bákó, Neamţ, valamint Iaşi megyében is terveznek támogató aláírásokra szert tenni. Az EMNT elnöke kijelentette, hogy „kommunisták nélküli pártot alapítanak”, és jelezte, hogy nem állnak el az új politikai erő létrehozásának szándékától.

Tőkés ismét szorgalmazta, hogy a magyar kormány Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos hivatala keretében egy határon túli megbízottat is nevezzen ki, aki a feltételezett külhoni támogatási pénzeket lenne hivatott elszámoltatni.

Kitekintő / Szabadság.ro

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »