Adófizetéshez kötnék a külföldön élő románok választójogát

A külföldön élő román állampolgárok közül csak azoknak kellene megadni a választójogot, akik legalább egyféle adót fizetnek Románia területén – javasolta Crin Antonescu, a Nemzeti Liberális Párt  (PNL) elnöke, akinek ötletét mind a kormánypárt, mind a külföldön élő románok részéről elutasítás fogadta.

Antonescu a gazetaromaneasca.com című olaszországi kiadvány számára adott interjúban ajánlotta megfontolásra, hogy a külföldön élő román állampolgárok szavazati jogát legalább egy, Romániában fizetett adóhoz kössék. Szerinte a föld- és a házadó is szóba kerülhet.

Az ellenzéki politikus ugyanakkor hozzáfűzte: ez még nem tekinthető végleges álláspontjának, mivel – mint megállapította – meglehetősen vitatott kérdésről van szó. Úgy véli azonban: „megérné” megvitatni, hogy a külföldön élő állampolgárok milyen elv és szabály szerint szavazhassanak.

Ezzel kapcsolatosan megállapította: a 2009-es államfőválasztáson Traian Băsescu győzelmét éppen a külföldi románok voksai döntötték el, miközben éppen ők azok, akik választásuk következményét nem viselik.

Kitekintő / Transindex.ro

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »