Tömegtüntetés Londonban: maradnak a megszorítások

Hatalmas tömeg vonult fel London utcáin a kormány megszorító intézkedései ellen tüntetve; a kormány azonban hajthatatlannak tűnik költségleszorító politikáját illetően.

A legnagyobb brit szakszervezetek tüntettek a hétvégén Londonban a kormány megszorításai ellen. Az országos szakszervezeti szövetség (TUC) szerint mintegy 250-500 ezer ember vonult fel a főváros utcáin párthovatartozás nélkül, hogy figyelmeztesse a kormányt:  a tervezettnél sokkal lassabban csökkentse a költségvetés hiányát.

Bár a felvonulás hangulatát „családbarátként” jellemezték a TUC vezetői, az eleinte békés felvonulás később erőszakos összetűzésbe torkollott a tüntetők és a rendőri erők között. A demostráció alatt felszólalt Ed Miliband, az ellenzéki Munkáspárt vezetője is, bár londoni elemzők szerint a kormány megszorító intézkedéseivel szemben alternatívát nem tudott még mutatni a baloldal 2010-ben megválasztott új vezetője.

A tüntetés másnapján Vince Cable kormánypárti liberális politikus megerősítette: bár a kormány odafigyel és meghallgatja a szakszervezetek véleményét, de a költségvetési hiány csökkentésének ütemét nem fogja vissza. A konzervatív-liberális kormány célja továbbra is, hogy az elkövetkezendő négy évben kiadáscsökkentés és megszorítások árán leszorítsa a költségvetési hiány mértékét.

Kósa Lajos

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »