Már csak napjai vannak hátra a román kormányfőnek

Frunda György RMDSZ-szenátor szerint a közeljövőben leválthatják Emil Boc miniszterelnököt, amennyiben tartani akarják magukat a kritériumhoz, hogy valaki nem lehet egyszerre pártelnök és kormányfő.

A szenátor szerint a miniszterelnök leváltása akár a jövő héten is bekövetkezhet. Frunda elmondta: a Demokrata-Liberális Párt (PD-L) elnöki székéért folyó verseny (amelyre Emil Boc és Vasile Blaga is pályázik) befolyásolni fogja a kormány tevékenységét a májusi választásokig, ezért is valószínű, hogy a közeljövőben Emil Boc távozni fog.

Hozzátette: személy szerint Emil Boc kormányfői tevékenységét pozitívan értékeli, és ellenzi egy technokrata miniszterelnök kinevezését. Szerinte egy erős kormányfőre van szükség, aki megoldásokat talál a válságból való kilábalásra – írja a Manna.ro.

Kitekintő / Manna.ro

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »