Változhat a Magyar Telekom alapszabálya

Ma reggel tette közzé közgyűlési meghívóját a társaság. A szokásos napirendi pontok mellett jó néhány alapszabályi változtatást is javasolt az igazgatóság. Ezek közül a legizgalmasabb a tőzsdei kivezetés szabályozása lehet, amelyet a Telekom alapszabálya jelenleg egy kötelező vételi ajánlathoz köt. Hogy pontosan milyen változtatást javasol az igazgatóság, azt csak március 21-én tudjuk meg, ugyanakkor sejtésünk szerint alapvetően két oka lehet a módosításnak.

A vételi ajánlat nélküli tőzsdei kivezetés abban az esetben nyerne értelmet, ha egy második tőzsdei kereskedési platform létesülne hazánkban.

Az átvezetés törvényi lehetősége egy tavaly végi törvénymódosítással nyílt meg, amely mellett egy hasonló célt szolgáló alapszabály-módosítás teljes mértékben zöld jelzést adna egy ilyen lépésnek.

Másik megközelítésben a változtatás esetleg a Deutsche Telekom és a Magyar Telekom viszonyában jelentene elmozdulást, ezt azonban jóval kevésbé tartjuk valószínűnek, főként, mivel a DT részesedésváltozása a Magyar Telekomban amúgy is vételi ajánlatot vonna maga után.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

Piaci körkép: veszteséges lett a Continental

Elromlott ma a hangulat az európai tőzsdéken, a német DE30 0,80%-os, a francia FRA40 0,40%-os, a lengyel W20 pedig 0,16%-os mínuszban forog. Reggel a magyar inflációs adat keltette fel a befektetők érdeklődését, ami 1998 óta nem járt ilyen magasan: 13,7% lett a várt 13,1%-kal és az előző havi 11,7%-kal szemben.

Read More »