Változhat a Magyar Telekom alapszabálya

Ma reggel tette közzé közgyűlési meghívóját a társaság. A szokásos napirendi pontok mellett jó néhány alapszabályi változtatást is javasolt az igazgatóság. Ezek közül a legizgalmasabb a tőzsdei kivezetés szabályozása lehet, amelyet a Telekom alapszabálya jelenleg egy kötelező vételi ajánlathoz köt. Hogy pontosan milyen változtatást javasol az igazgatóság, azt csak március 21-én tudjuk meg, ugyanakkor sejtésünk szerint alapvetően két oka lehet a módosításnak.

A vételi ajánlat nélküli tőzsdei kivezetés abban az esetben nyerne értelmet, ha egy második tőzsdei kereskedési platform létesülne hazánkban.

Az átvezetés törvényi lehetősége egy tavaly végi törvénymódosítással nyílt meg, amely mellett egy hasonló célt szolgáló alapszabály-módosítás teljes mértékben zöld jelzést adna egy ilyen lépésnek.

Másik megközelítésben a változtatás esetleg a Deutsche Telekom és a Magyar Telekom viszonyában jelentene elmozdulást, ezt azonban jóval kevésbé tartjuk valószínűnek, főként, mivel a DT részesedésváltozása a Magyar Telekomban amúgy is vételi ajánlatot vonna maga után.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

Piaci körkép: kitörés határán a DAX index

A DAX helyzete nem sokat változott tegnaphoz képest, de van esély az index kitörésére eddigi kereskedési sávjából, miután ismét ennek felső határát teszteli. Ezt a területet az overbalance-szerkezet felső határa is jelöli, így áttörése trendfordulóra utalhat.

Read More »