Letöri a telefonálás árait a kormány

Közzétette az NMHH a nagykereskedelmi végződtetési díjakra vonatkozó javaslatát. Ezek a tarifák tavaly két alkalommal, január és december folyamán változtak, jelenleg 11,86 forinton állnak. 2012 elejétől 9,46 forintra, míg 2013 januárjától 7,06 forintra csökkenhet ez az érték, amely kétéves horizonton 40%-nál magasabb vágást jelent.

A Magyar Telekomot a változás kedvezőtlenül érinti, mivel a társszolgáltatók felé fizetendő összegek vélhetően kisebb mértékben csökkennek mint a nagykereskedelmi bevételek. Az idei évre vonatkozó menedzsmentprognózist azonban várakozásunk szerint nem érinti ez a bejelentés, így az változatlanul maradhat a 3-5%-os árbevétel és 4-6%-os tisztított EBITDA szintjén.

A hír mérsékelten negatív fogadtatásra találhat befektetői körökben, még az osztalékfizetés előtt is

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »