Az EMNT szállítást is szervez honosítás-ügyben

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) Szatmári szervezete – igénylés alapján – a szállítást is megszervezi azok számára, akik magyar állampolgársági kérelmet kívánnak benyújtani, illetve akik esküt kívánnak tenni magyarországi jegyzői vagy bevándorlási hivatalokban. Egyre több közösség igyekszik ugyanis csoportosan intézni a honosítását, ezzel is kifejezve összetartozásukat.

A szatmárnémeti Szentlélek plébánia gyülekezete például, Ft. Merlás Tibor plébános közvetítésével, a napokban felkérte az EMNT szatmárnémeti Demokrácia Központjának munkatársait, hogy soron kívül tartsanak számukra tájékoztató-, illetve ügyintéző fórumot, hogy egyszerre, együttesen nyújthassák be igényléseiket. A központ dolgozóit, akik Veres-Kupán Enikő szatmári EMNT-elnök vezetésével munkaidejükön kívül vállalták a kiszállást, a plébánián körülbelül kétszázan várták. A közösség tagjai számára tájékoztatást nyújtottak, formanyomtatványokat osztottak, fényképeket készítettek és az okmányok fordításában is segítséget nyújtottak a Demokrácia Központ munkatársai. Hasonló törekvés érhető tetten a szatmárnémeti Láncos templom gyülekezete esetén – a református hívek szintén a közösen történő ügyintézés mellett döntöttek.

Szatmári Magyar Hírlap

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »