Az összes cégest hírt elnyomja a megszorítás terve

A társaság a saját várakozásainál egy hajszállal gyengébb EBITDA-t (2,11 vs. 2,15 mrd Ft) és nettó eredményt (1,36 vs. 1,4 mrd Ft) tett közzé, amely főként az elmúlt napokban jelzett romániai problémáknak köszönhető. Marosvásárhelyen ugyanis a vártnál többen váltak le a távfűtési rendszerről, amely kiesést a helyi önkormányzat pótolja majd, így a későbbiekben nem kell negatív hatással számolni ebben a témában.

A pénzügyi kimutatások tekintetében az elmúlt negyedévek tendenciái köszöntek vissza. Mivel a társaság továbbra is jelentős növekedést produkál, így az abszolút és relatív értékelési mutatószámok sem adnak pontos képet a működésről. Ez azonban vélhetően nem különösebben zavarja a piaci szereplőket, főként, ha figyelembe vesszük, hogy a társaság március 7-én, hétfőn publikálja új stratégiáját. A 2011-2015-ös periódusra vonatkozó terveken belül vélhetően szó esik majd az idei évre becsült 2,9 milliárd forintos EBITDA és 1,9 milliárd forintos nettó eredmény teljesíthetőségéről is.

Mindezek fényében nem számítunk érdemi elmozdulásra a kereskedésben, bár a mára tervezett magyar kormányzati bejelentések makro oldalról befolyásolhatják a cég megítélését (még akkor is, ha a tevékenységben egyre kisebb súllyal bír hazánk).

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »