Vagyonosodási vizsgálat indult Tőkés ellen

Sajtótájékoztatón jelentette be tegnap Tőkés László, az Európai Parlament alelnöke, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, hogy értesítést kapott az román Országos Feddhetetlenségi Ügynökségtől, miszerint a hatóság vagyonosodási vizsgálatot kezdett ellene. Ugyanilyen értesítést kapott a neje is.

Tőkés Lászlóval tudatták, hogy a volt gencsi pap, Bátori Gyula jelentette fel őt, ezért felháborítónak tartja, hogy ilyesmivel kell foglalkoznia, egyházi és magánszemélyként is sértve érzi magát, s visszautasítja, hogy úgymond ilyen kétes figurák „a hatalom árnyékában rejtőző sötét erők diverziót keltsenek a magyar közösségben és az egyházban”.

Mint mondta, Bátorit 30 ezer dollár elsikkasztásával, az ezen vásárolt egyházi földek elsinkófálásával és 150 ezer dolláros haszon szerzésével vádolják, ám a nagykárolyi bíróság mellett működő ügyészség „cinkos asszisztálásával” még mindig nem zárult le az ügy. Úgy véli, a mostani vizsgálat is az ellene folyó diverziók, provokációk sorába tartozik, amelyek rendjén vádolták már őt szekus múlttal és terrorizmussal, most meg tolvajnak titulálják. Ennek ellenére nyugodt lelkiismerettel áll a vizsgálat elé, mert mindig tiszta volt a keze – szögezte le.

Kitekintő / Erdély Ma / Reggeli Újság

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »