Kaczynski internetes közösséget épít

Egyelőre nem érezhető Jaroslaw Kaczynski internetes közösségépítő tevékenységének a hatása. A legfrissebb felmérések szerint a megkérdezettek 34 százaléka bízik a lengyel ellenzéki politikusban, míg tavaly augusztusban az arány 44 százalékos volt.

Jaroslaw Kaczynski pártelnök nem blogger, hanem miniszterelnök szeretne lenni – nyilatkozta Adam Hofman, az ellenzéki konzervatív Jog és Igazságosság (PiS) képviselője, aki azt is elárulta az egyik kereskedelmi televíziónak, hogy új közösségeket szeretnének létrehozni. Úgy tűnik, Kaczynski blogja a figyelem középpontjába került, hiszen az első blogbejegyzésére közel 1600 komment érkezett. A konzervatív pártelnök az ezekben megfogalmazott egyes felvetésekre írásban válaszolt.

A Baloldali  Demokraták Szövetségének (SLD) a vezetője, Grzegorz Napieralski üdvözölte a kezdeményezést, ugyanakkor arra is emlékeztetett, hogy Kaczynski néhány évvel ezelőtt még kifejezetten támadta az internetet. Napieralski némi iróniával azt is megjegyezte, hogy ma a blogolás már elavult forma, szerinte a facebookon és a twitteren érdemes hálózatot építeni.

Kaczynski első blogbejegyzését a patriotizmus fogalmának a magyarázatával kezdte. Szerinte a hazaszeretet az ” a saját nemzet iránti lojalitás”. Ezt követően a politikus vázolja, miként alakult a patriotizmus fogalma a lengyel történelem során.

Kazimierz Marcinkiewicz, a PiS koalíciós kormányának első kormányfője kifejtette, hogy neki ugyan tetszett Kaczynski első blogbejegyzése, de szerinte a Kaczynski továbbra sem tud bekapcsolni számítógépet.

Ismeretes, a parlamenti választásokra október 23-án kerülhet sor Lengyelországban, ez azt jelentené, hogy az új kormány december közepén alakulhat meg. A választási kampány érzékeny téma Varsóban, hiszen júliustól Lengyelország tölti be majd az Európai Unió soros elnöki tisztét.

Kovács Orsolya Zsuzsanna

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »