A varsói tőzsdére megy a magyar sikercég

A társaság tegnap tartotta éves közgyűlését, ahol a várakozásoknak megfelelően minden főbb napirendi pontot jóváhagytak a tulajdonosok. Emellett egy csemegével is jelentkezett a vállalat, a következő hónapokban ugyanis az RFV a varsói tőzsdére is bevezeti részvényeit. Ez most nem jár részvénykibocsátással, csupán annyi történik, hogy a részvényeket a varsói is tőzsdén is meg lehet vásárolni, amely további likviditást biztosíthat a társaság részvényeinek.

Az RFV ezzel kapcsolatban március 7-én tart sajtótájékoztatót, ahol újabb részleteket árulnak el a lengyelországi stratégiáról.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Két hónapos csúcsa közelében forog a DAX

Kedvező ma a hangulat az európai tőzsdéken, amit az egészségügyi, illetve az utazási és szabadidős szektorok papírjainak emelkedése vezet. A friss GDP-adatok azt mutatták, hogy a brit gazdaság a vártnál kevésbé esett vissza a második negyedévben, ennek ellenére a brit gazdaság kilátásai továbbra is gyengék.

Read More »

Egyhavi csúcson járt ma az euró

Indexemelkedéssel indult a kereskedés pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon. Az eurót a dollárral szemben ismét 1,03 felett jegyzik, ami egy hónapos csúcsot jelent. A dollár árfolyamának gyengülése a vártnál alacsonyabb amerikai inflációs adatok miatt következett be.

Read More »