Kellemes számokkal rukkolt elő a Graphisoft Park

Kellemes számokkal örvendeztette meg a befektetőket a társaság, főként a bérlők száma és a foglaltsági ráta növekedésének köszönhetően. Emellett a legfontosabb bérlő (SAP) nem csupán új területeket bérelt az időszakban, hanem 5 évvel meghosszabbította szerződését, amely szintén kedvező momentum.

Mindezek eredőjeként a Park túlteljesítette saját 6,4 millió eurós EBITDA-várakozását a 6,5 millió eurós értékkel. Az idei évre 6,9 millió euróval számolnak, amely nem vesz figyelembe új bérlőt, így alapvetően konzervatív becslésnek minősül.

2011-ben az üzemi eredmény 7%-os növekedésével számol a menedzsment, míg a nettó eredményben minimum duplázás lehet, amellyel 700 ezer euróra ugrana ez az érték. Mindezek fényében látunk esélyt arra, hogy a tavalyi év eredményének terhére ismét osztalékot fizessen a társaság.

A tegnapi zakót követően pozitív mozgásokra számítunk a mai kereskedésben, bár a piaci pletykák szerint a Park 6%-a kerülhet át az ÁKK-hoz, amely az MNYP-eszközök piacra vezetését bonyolítja. Ez még egy ideig elbizonytalaníthatja a vevőket, ráadásul a szektor globális megítélése sem makulátlan. Talán éppen ennek köszönhető, hogy a Graphisoft Park árfolyama csak nagyon szűk sávban mozgott az elmúlt másfél év folyamán. A jelenlegi piaci hangulatban nem számítunk arra, hogy ütős befektetési sztori kerekedjen a Parkból, mindenesetre a társaság fundamentumait illetően jelenleg kevés dologba tudnánk belekötni.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »