Nőtt a Rába eredménye is

A várakozásoknak megfelelő eredményről számolt be a Rába 2010 negyedik negyedéves gyorsjelentésében. Az árbevétel megközelítőleg 20 százalékkal 10.3 milliárd forintra növekedett, az EBIT 10.6 százalékkal 598 millió forintra bővült, míg az adózás előtti profit 54.2 százalékkal csökkent 467 millió forintra. A menedzsment a teljes 2010-es évben összesen 856 millió forintos veszteséget könyvelt el az elhalasztott adók miatt.

A menedzsment alapvetően optimista a 2011-es évvel kapcsolatban, amit részben a javuló iparági környezet is támogat, ugyanakkor a piaci reakciók megítélését nehezíti, hogy alacsony elemszámú volt a piaci konszenzus. Véleményünk szerint ez a gyorsjelentés sem lendíti ki a Rába papírjait a sávos kereskedésből és valószínűleg újabb bejelentésekre várnak a befektetők.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »