Emberkereskedelem-csomópont lett Románia

Az európai emberkereskedelem egy fontos csomópontjává vált Románia: az akár 12 éves áldozatok ide érkeznek Hondurasból, Afganisztánból, Kongóból vagy éppen Kínából, és innen küldik őket tovább Nyugat-Európába.

Mindez egy véleményanyagban a CNN honlapján jelent meg, a Not for Sale szervezet elnökének, David Batstone-nak a tollából. A szerző kiemeli, a román törvénykezés tiltja az emberkereskedelem minden formáját, de az ország földrajzi elhelyezkedése valamint EU-tagsága miatt ideális hely a nemzetközi emberkereskedők számára. Az emberkereskedők rendszerint hamis igazolványok valamint csúszópénz segítségével kerülik meg a határokon az ellenőrzést, majd áldozataikat különféle munkákra kényszerítik, mezőgazdaságtól a pornográfiáig vagy koldulásig.

Az amerikai külügyminisztérium által kidolgozott jelentés szerint az emberkereskedők hálójába gyakran román állampolgárok is bekerülnek. A szerző szerint a román rendőrség rendszerint nem figyel ezekre a bűnesetekre, és nem léteznek olyan szociális intézmények, melyek az áldozatokat segíteni tudnák.

Kitekintő / Transindex.ro

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »