Jobbik: megállapodás a magyarellenes ukrán párttal

A Kárpátalját érintő vitás kérdések rendezését is szolgáló megállapodás aláírására készül a Jobbik a magyarellenes megnyilvánulásairól is ismert ukrán szélsőjobboldali Szvoboda (Szabadság) párttal – adta hírül a kárpátaljai Zakarpattya Online hírportál.

A portál interjút közölt Kovács Bélával, a Jobbik európai parlamenti képviselőjével annak kapcsán, hogy tavaly decemberben irodát nyitott Beregszászon. A politikus Olekszandr Vorosilov beregszászi újságíró kérdéseire válaszolva a többi között elmondta, hogy a Jobbik az ukrán politikai élet szereplői közül egyelőre csak a Szvoboda párttal folytat tárgyalásokat, amelyeknek az eredményei „hamarosan a meglepetés erejével fognak hatni” – írja az MTI.

Kovács az interjúban elmondta, hogy 2009-ben egy római konferencián találkozott Oleg Tyahnibokkal, a Szvoboda vezetőjével, aki azóta – pártja választási sikereinek köszönhetően – az ukrán politika élvonalába lépett elő. Mint kifejtette, a Jobbik kezdeményezésére ugyanezen év október 23-án öt európai párt, közte a Szvoboda részvételével megalakult az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetsége.

A képviselő emlékeztetett: még Rómában felvetette, hogy a Jobbik számára gondot jelentenek a szomszédos országok magyarellenes politikát folytató pártjai, ezért úgy döntöttek, tárgyalóasztalhoz ülnek, és megvitatják a problémákat. Hamarosan találkoznak az érintett pártok vezetői, s közös nyilatkozatot fogadnak el, amely nyomán számos, a Szvoboda által forszírozott, Kárpátaljával kapcsolatos, régóta fennálló vitás kérdés is lekerül majd a napirendről – hangsúlyozta Kovács Béla.

Kitekintő / Kárpátalja Ma

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »