Manfred Weber cáfolta, hogy Salvinivel egyezkedne

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) frakció- és listavezetője cáfolta azon sajtójelentéseket, amelyek szerint a konzervatív erőket összefogó szövetség partneri kapcsolatra törekedne a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) és az olasz Liga alapításával esetleg létrejövő európai parlamenti képviselőcsoporttal.

Az erről szóló spekulációk azután jelentek meg, hogy Jaroslaw Kaczynski, a PiS, illetve Matteo Salvini, a Liga vezetője január elején egyeztetett, amelyet követően utóbbi egy „olasz-lengyel tengely” létrehozásáról beszélt a májusi EP-választásokkal összefüggésben – egyes újságok arról cikkeztek, hogy az így létrejövő frakció az Európai Néppárt egyik fő partnere lehet majd.

Manfred Weber egy strasbourgi interjújában hangsúlyozta: az EPP azért működött együtt a szociáldemokratákkal, a liberálisokkal és a zöldekkel, mert ezek a frakciók jórészt osztják a pártcsalád Európai Unióval kapcsolatos vízióját. Leszögezte: ők mindannyian „békés, virágzó Európát” akarnak, ezzel szemben szerinte a PiS és a Liga „viszályt és gyűlölet szít” a kontinensen.

A Jog és Igazságosság jelenleg az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) frakció tagja az EP-ben, a Liga képviselői pedig a Szabadság és Nemzetek Európája (ENF) nevű csoport soraiban ülnek. Noha az ECR a harmadik legnagyobb képviselőcsoport, a legnagyobb tagpártnak a brit Konzervatív Párt számít, amely viszont az Egyesült Királyság EU-tagságának megszűnésével (?) ki fog esni.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »