Megtette a hatását Kína bejelentése az autók importvámjának csökkentéséről

Az importvám csökkentésének köszönhetően lejjebb viszik áraikat a külföldi autógyártók Kínában.

A pekingi pénzügyminisztérium kedden jelentette be, hogy július elsejétől 20-25 százalékról 15 százalékra csökkenti a személygépkocsik importvámját, és 8-25 százalékról egységesen 6 százalékra az autóalkatrészek vámtételét.

Az amerikai Tesla elektromos autó gyártó vállalat csütörtökön bejelentette, hogy a Model S 75D árát 48 ezer jüannal (7500 dollárral) 710 ezer jüanra (111 ezer dollár), a Model X P100D árát pedig 90 ezer jüannal (14 ezer dollár) 1,31 millió jüanra (210 ezer dollár) csökkenti azonnali hatállyal, beleértve a készleten lévő járműveket is.

Ezen kívül árcsökkentési szándékot jelentett be az Audi és a BMW is, bár konkrét összegeket nem neveztek meg.

A kínai autókereskedők képviseleti szerve, a China Automobile Dealers Association igazgatója szerint az importvámok, és ezzel párhuzamosan az importárak csökkentése nem lesz lényeges hatással a kínai autóipar szerkezetére, mivel az importált autók túlnyomó többsége prémium modell. Kína tavaly az autópiaci forgalom négy százalékát importálta, 1,2 millió járművet, többségében magas árkategóriás SUV modellt.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Xinhua

Friss hírek

Hogyan védd a lábaidat, ha sokat állsz? (x)

Vannak olyan szakmák, olyan munkakörök, amelyekben kifejezetten sokat kell állni. Akár egyhelyben, akár folyamatos mozgásban vagyunk, a lábunk nagy terhelésnek van kitéve. Hosszú távon ez okozhat lábdagadást, visszereket, súlyosabb esetben pedig trombózist is.

Read More »