Alabamában teljesedik ki a Toyota és a Mazda barátsága

Az alabamai Huntsville várost választotta új üzeme helyszínének a Toyota és a Mazda japán autógyártó – értesült a Reuters jól tájékozott forrásokból.

A Toyota és a Mazda még tavaly augusztusban jelentette be, hogy 1,6 milliárd dolláros beruházással közös összeszerelő üzemet létesít az Egyesült Államokban az elektromos járműtechnológiai fejlesztési céllal létesített részvénycserés együttműködésük keretében. A pontos helyszínt akkor még nem közölték.

Az üzem termelési kapacitása 300 ezer autó lesz, mindkét márka modelljeit gyártani fogják, konkrétan a Toyota Corolla és a Mazda új SUV crossover modelljét. A gyár 4 ezer alkalmazottat foglalkoztat majd, és 2021-ben kezdi meg a termelést.

Alabama állam és a két érintett cég várhatóan még szerdán megteszi a hivatalos bejelentést.

Alabamában jelenleg három nagy autógyártó, a német Daimler, a japán Honda és a dél-koreai Hyundai működtet összeszerelő üzemet. Emellett Huntsville városban található a Toyota motorgyára, amelyben évente 702 ezer motort állítanak elő. A Daimler tavaly szeptemberben jelentette be, hogy a korábban tervezettnél 1 milliárd dollárral többet költ alabamai gyártókapacitásának bővítésére.

Donald Trump amerikai elnök 28 százalékpontos előnnyel nyert a 2016. novemberi elnökválasztáson Alabamában. Az új autógyár politikailag megtámogathatja Trump elnököt, aki folyamatosan arra buzdítja az autógyártókat, hogy az Egyesült Államokban építsenek gyárakat és teremtsenek ezáltal munkahelyeket.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters

Felkapott hírek

Friss hírek

Róma, 2018. január 11.
Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, az ellenzéki Forza Italia (Hajrá Olaszország) párt vezetõje a Porta a Porta címû beszélgetõs mûsor felvételén a RAI olasz állami rádió- és televíziótársaság római stúdiójában 2018. január 11-én. A politikus-üzletembert a március 4-én esedékes olasz parlamenti választásokkal kapcsolatban hívták meg a mûsorba. (MTI/AP/Andrew Medichini)

Silvio Berlusconi sikerének titka

Silvio Berlusconi három alkalommal volt olasz miniszterelnök. A különféle botrányok és az adócsalás miatti elítélése ellenére a 81 éves médiamogul ismét az olasz politika középpontjában áll és kulcsfontosságú szerepet tölthet be a közelgő választásokon. Hogyan lehetséges ez?

Read More »