A Panasonic is ludas a Tesla Model 3 csúszásában

A fennakadások elhárításával hamarosan sikerül felfuttatni a Tesla nevadai Gigafactory akkumulátorgyártó üzemének a termelését – jelentette be kedden a Panasonic Corp. a világ legnagyobb járműipari célú lítiumion-akkumulátor gyártója negyedéves eredmény beszámolója alkalmából. 

A Tesla a Gigafactory akkumulátor üzemben bekövetkezett fennakadásokat tette felelőssé a nemrégiben bemutatott Tesla Model 3 elektromos autó tervezettnél jóval kisebb volumenben történt előállításáért. A Panasonic készíti ugyanis azokat az akkumulátor cellákat, amelyekből a Tesla autók akkumulátor egységeit szerelik össze a Gigafactory üzemben.

A Panasonic csoport a keddi bemutatott eredménybeszámolója szerint a folyó pénzügyi év szeptemberéig tartó első hat hónapjában 3,86 ezer milliárd jen, az előző évinél 9,0 százalékkal magasabb értékesítési árbevétel mellett működési eredményét 10,4 százalékkal 169,55 milliárd jenre növelte, nettó nyeresége azonban eközben 10,9 százalékkal 118,91 milliárd jenre csökkent.

A nyereségcsökkenés a bázisidőszak mostaninál alacsonyabb adóterheinek, valamint a plazmaképernyő-gyártó üzletág egyik érdekeltségének felszámolásával járó költségeknek tudható be.

A 2018 márciusával záró folyó pénzügyi évre a Panasonic 160 milliárd jen, az előző évinél 7,1 százalékkal magasabb nettó nyereséget tervez elérni működési eredményének 21,0 százalékos, 335 milliárd jenre növelésével és 7,80 ezer milliárd jen, 6,2 százalékkal nagyobb értékesítési árbevétel mellett.

Az elektronikai cikkeket és háztartási berendezéseket gyártó Panasonic autóipari üzletága értékesítési árbevételét a 2022 márciusával záró pénzügyi évre a mostani duplájára, 2,5 ezer milliárd jenre tervezi növelni. Ennek érdekében akkumulátor-gyártó üzemet épít még a folyó pénzügyi évben Kínában és további gyártósorokkal bővíti japán üzemeit.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters/Kyodo

Felkapott hírek

Friss hírek

syria

Elindultak Dúmába az OPCW szakértői

Az OPCW küldöttsége több nap késéssel kezdheti meg helyszíni vizsgálatát a kelet-gútai városban, ahol a nyugati országok szerint a szíriai kormányerők április 7-én vegyi fegyvert vetettek be. A Bassár el-Aszad elnök vezette kormány és Oroszország visszautasítja a vegyifegyver-támadásról szóló állításokat.

Read More »