Az osztrákok már az olasz határ ellenőrzésére készülnek

Az Olaszországba érkező illegális bevándorlók növekvő számának tükrében Hans Peter Doskozil osztrák védelmi miniszter „a nagyon közeli jövőben” a határellenőrzés visszaállítására és az osztrák hadsereg ezt támogató bevetésére számít az olasz határon – erről a tárcavezető a Kronen Zeitung című osztrák lapnak nyilatkozott hétfőn.

A védelmi miniszter az osztrák hadsereg bevetését elengedhetetlennek tartja, amennyiben az Olaszországba érkező menekültáradat nem mérséklődik. Hozzátette: összesen 750 katona áll készen határvédelmi feladatokra, ebből 450 fő egy osztrák vadász zászlóaljtól és a tiroli katonai parancsnokság katonai rendőrségétől jön majd, a többiek a karintiai katonai parancsnokságtól. Doskozil kiemelte: mozgósítás esetén a kontingens három napon belül bevethető.

A védelmi tárca már vasárnap harcjárműveket irányított Tirolba a Brenner-hágó térségébe, a többi között négy Pandur típusú páncélozott szállító járművet is útlezárásokhoz.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Akár a határzár is bevethető a menekültek ellen

Kevés és erősen hiányos a fiatal menekültek ausztriai képzése

Áll a bál Ausztriában a migránsok miatt

Forrás: MTI/APA

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »