Friss hírek

Folyamatosan emelkedik a reálbér Ukrajnában

Folyamatosan emelkedik a reálbér Ukrajnában, az idei év első negyedében 19,3 százalékkal nőtt a tavalyi év hasonló időszakához képest – hozta nyilvánosságra szerdán az állami statisztikai hivatal.

A közleményben a hivatal kiemelte, hogy márciusban 6,8 százalékkal nőtt a reálbér az azt megelőző hónaphoz képest. A teljes munkaidőben dolgozók átlagos reálbére meghaladta a 6750 hrivnyát, azaz mintegy 72 660 forintot tesz ki. Ez több mint kétszerese a minimálbérnek, ami jelenleg Ukrajnában 3200 hrivnya, vagyis kevesebb mint 34 500 forint.

A statisztikai felmérés nem terjedt ki az Oroszország által önkényesen elcsatolt Krím félsziget és a Moszkva által támogatott szakadárok által ellenőrzött Donyec-medencei térségre.

Az UNIAN ukrán hírügynökség emlékeztetett arra, hogy a gazdasági válság 2015 eleji mélypontja óta folyamatosan emelkedik a reálbér az országban, 2016-ban 11,6 százalékkal haladta meg az előző évi átlagot.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Hamas_logo_934

A Hamász megsemmisítené Izraelt

A Gázai övezetet uraló Hamász az erre irányuló követelések ellenére továbbra sem hajlandó lefegyverezni magát és elismerni Izraelt, és a radikális iszlamista szervezet helyi vezetője szerint nincs ember, aki rábírja őket erre.

Read More »
obama_640

Obama újra a politikai színtéren

A volt elnök csütörtökön New Jerseyben és Virginiában szólal fel pártja kormányzó-jelöltjei mellett. Mindkét szövetségi államban ugyanis november 7-én lesznek a voksolások, s pillanatnyilag mindkét államban a Demokrata Párt jelöltjeinek előnyét jelzik a felmérések.

Read More »